Kaszka jaglana truskawkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    50 g
  • mleko

    1 szklanka
  • truskawki

    50 g
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem i dobrze wypłukać. Odcedzić i zalać ok.100-120 ml wody, przykryć pokrywką i parować 20 minut na małym ogniu,. Gdy kasza jest juz dobra dodać mleko oraz zmiksowane truskawki, dosłodzić do smaku. Zagotować, wyłączyć źródło ciepła i podawać;

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 26.12.2014 19:03
idealna na śniadanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat