Kaszanka zapiekana z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    500 g
  • pieczarki

    100 g
  • sól

    do smaku
  • masło

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kaszanka zapiekana z pieczarkami foto
Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na odrobinie masełka. Lekko solimy.
Krok 2 - Kaszanka zapiekana z pieczarkami foto
Dodajemy wyjętą z flaka kaszankę i podsmażamy na delikatnym ogniu. Wszystko mieszamy. Dodajemy pieprz czarny i smażymy aż kaszanka ściemnieje, czyli będzie lekko zapieczona.
Krok 3 - Kaszanka zapiekana z pieczarkami foto
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 25.06.2017 14:37
dla mnie to nowość, nie jadłam kaszanki w takim "towarzystwie"
gosia56 29.01.2014 15:37
na pewno pyszne danie
IZABELA29 15.01.2014 08:52
kaszankę bardzo lubię a z pieczarkami jeszcze nie jadłam
barbara11561 14.01.2014 12:08
tez taką lubię:)
Alex_M 24.12.2013 11:10
lubię taką
olkaaa 22.12.2013 09:57
jeszcze nie miałam okazji spróbować
Katarzyna59 21.12.2013 16:04
pyszna kaszanka
Krystyna32 12.12.2013 09:13
fajny pomysł
tessinka 03.12.2013 21:36
takiej kaszanki jeszcze nie jadłam, muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat