Kaszanka zapiekana z pieczarkami

Kaszanka zapiekana z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    500 g
  • pieczarki

    100 g
  • sól

    do smaku
  • masło

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kaszanka zapiekana z pieczarkami foto
Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na odrobinie masełka. Lekko solimy.
Krok 2 - Kaszanka zapiekana z pieczarkami foto
Dodajemy wyjętą z flaka kaszankę i podsmażamy na delikatnym ogniu. Wszystko mieszamy. Dodajemy pieprz czarny i smażymy aż kaszanka ściemnieje, czyli będzie lekko zapieczona.
Krok 3 - Kaszanka zapiekana z pieczarkami foto
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

25.06.2017 14:37
dla mnie to nowość, nie jadłam kaszanki w takim "towarzystwie"

gosia56

29.01.2014 15:37
na pewno pyszne danie

IZABELA29

15.01.2014 08:52
kaszankę bardzo lubię a z pieczarkami jeszcze nie jadłam

barbara11561

14.01.2014 12:08
tez taką lubię:)

Alex_M

24.12.2013 11:10
lubię taką

olkaaa

22.12.2013 09:57
jeszcze nie miałam okazji spróbować

Katarzyna59

21.12.2013 16:04
pyszna kaszanka

Krystyna32

12.12.2013 09:13
fajny pomysł

tessinka

03.12.2013 21:36
takiej kaszanki jeszcze nie jadłam, muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat