Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka z kiełbasą, cebulą i papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka 0,5 kg
cebula 1 średnia sztuka
kiełbasa śląska 2 sztuki
papryka czerwona 0,5 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
natka pietruszki 0,5 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka z kiełbasą, cebulą i papryką

Kroki postępowania

1
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni aż wytopimy z niej tłuszcz. Do podsmażonej kiełbaski dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy aż cebula się zeszkli.
Krok 1 - Kaszanka z kiełbasą, cebulą i papryką foto
2
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Potrzebujemy 0,5 dużej papryki lub 1 małą.
Krok 2 - Kaszanka z kiełbasą, cebulą i papryką foto
3
Kaszankę obieramy z flaka i kroimy w grube krążki
Krok 3 - Kaszanka z kiełbasą, cebulą i papryką foto
4
Następnie dodajemy do kiełbasy z cebulą pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystkie składniki podsmażamy.
Krok 4 - Kaszanka z kiełbasą, cebulą i papryką foto
5
Do podsmażonej kiełbasy z warzywami wrzucamy kaszankę, patelnię przykrywamy pokrywką i wszystko dusimy, aż kaszanka się rozpadnie.
Krok 5 - Kaszanka z kiełbasą, cebulą i papryką foto
6
Na koniec dodajemy sól, pieprz, majeranek i pietruszkę, mieszamy i podsmażamy ok 10 min.
Krok 6 - Kaszanka z kiełbasą, cebulą i papryką foto
7
Tak przygotowaną kaszankę podajemy z pieczywem. SMACZNEGO!
Krok 7 - Kaszanka z kiełbasą, cebulą i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 01.11.2014 18:06
Fajny pomysł na niedocenianą kaszankę.
Joannasz3190 01.11.2014 15:00
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak