Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka otulona cebulą

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaszanka 400 dag
cebula 3 sztuki
jarmuż 6 łodyg
olej
pieprz
sól do smaku

Porada

Ta potrawa nadaje się również na grilla.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka otulona cebulą

Cebulę obieramy, ścinamy z każdej strony ( od korzenia mniej, od góry więcej). Tak przygotowana zalewamy wodą i gotujemy około 25 minut, by zmiękła. Po wyjęciu z wody wyciskamy cebulowe koszulki zaczynając od środka.

Części cebuli które nie nadają się na otuliny ( są za małe, lub nam się przerwały) kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Do cebuli dokładamy pokrojony jarmuż i smażymy do momentu jego zmięknięcia. Dokładamy kaszankę i chwilę całość smażymy.
Kaszanką z dodatkiem jarmużu napełniamy cebulowe koszulki. Przekładamy je na blaszkę i zapiekamy jeszcze około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 29.01.2015 17:26
ciekawe miseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak