Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka „Niebo i Ziemia” (z kuchni niemieckiej)

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 60 dag
ziemniaki 1 kg
jabłka 75 dag
boczek 10 dag
cebula biała 1 szt.
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka „Niebo i Ziemia” (z kuchni niemieckiej)

Wykonanie:
Jabłka i ziemniaki obrać i ugotować oddzielnie, następnie odlać wodę i utłuc razem lub zmiksować. Doprawić masę do smaku i odstawić w ciepłe miejsce. W międzyczasie podsmażyć w plasterkach na patelni boczek, cebulę i kaszankę na rumiano. Na ciepłe ziemniaki puree rozłożyć smażonkę, podawać do spożycia zaraz po przyrządzeniu jeszcze ciepłe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 13.03.2015 09:23
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak