Kaszanka czyli śląski krupniok w panierce.

Kaszanka czyli śląski krupniok w panierce.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    2 szt,
  • jajko

    1 szt,
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1/3 łyżeczki
  • bułka tarta

    do panierowania
  • mąka

    1 łyżka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszankę obrałam ze skóry pokroiłam na 1 - 1,5 cm plastry , jajko rozbełtałam dodając odrobinę przyprawy uniwersalnej, Moczyłam plastry w jajku oraz tartej bułce.
Smażyłam na gorącym oleju z obydwu stron.Podałam na liściach sałaty z ogóreczkami konserwowymi,
Udekorowałam marchewką koperkiem i natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

16.03.2017 18:32
Nigdy tak nie robiłam muszę koniecznie wypróbować

Bożena Matuszczyk

12.03.2017 21:23
Jest bardzo smaczna .Dziękuję.;)

adelajda

11.03.2017 11:59
Takiej jeszcze nie jadłam

gosia56

11.03.2017 10:12
też tak robię są pyszne;)

Bożena Matuszczyk

11.03.2017 08:44
Dziękuję serdecznie za miłe komentarze.;)

halina17

11.03.2017 00:04
Dobry pomysł.

gusia1000

10.03.2017 23:12
Lubię kaszankę.

Beatris

10.03.2017 23:00
Fajny pomysł na kaszankę, pycha :)

Łukasz15

10.03.2017 22:29
Super smaczna

Futka

10.03.2017 21:48
Pychoty! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat