Kasza ze skwarkami

Kasza ze skwarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    200 g
  • boczek wędzony

    250 g
  • cebula

    duża
  • sól

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Rozgrzać patelnię i wrzucić boczek, gdy się podsmaży dodać cebulę. Całość smażyć przez kilka minut, aż cebulą będzie miękka. Wsypać kaszę, wymieszać i podsmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

01.05.2016 17:56
Dałabym się namówić.

Madzai

01.05.2016 12:49
Super obiad :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat