Kasza z warzywami i parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza mazurska (jęczmienna)

    1 garść
  • papryka czerwona

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1/2 szt korzeń
  • kalarepka młoda

    1 szt
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • woda

    100 ml
  • Kminek mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

    1/2 łyzeczki
  • miód

    1 łyżeczka
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    4 szczypty
  • kolendra

    4 szczypty
  • cząber

    4 szczypty
  • parmezan starty

    3 plasterki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy olej, dodajemy pokrojone obieraczką warzywa w paseczki, przyprawy i całośc mieszamy, dodajemy kaszę, mieszamy lekko to prażymy, następie podlewamy wodą, dusimy -8 min, gdy płyn odparuje, dodajemy natkę, przekładamy na talerz osypujemy parmezanem, danie ma być lekkko aldente.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 09.12.2016 12:52
Pyszne i pożywne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat