Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z warzywami i parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza mazurska (jęczmienna) 1 garść
papryka czerwona 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt korzeń
kalarepka młoda 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
olej rzepakowy 3 łyżki
woda 100 ml
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku 1/2 łyzeczki
miód 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 szczypty
kolendra 4 szczypty
cząber 4 szczypty
parmezan starty 3 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z warzywami i parmezanem

Do garnka wlewamy olej, dodajemy pokrojone obieraczką warzywa w paseczki, przyprawy i całośc mieszamy, dodajemy kaszę, mieszamy lekko to prażymy, następie podlewamy wodą, dusimy -8 min, gdy płyn odparuje, dodajemy natkę, przekładamy na talerz osypujemy parmezanem, danie ma być lekkko aldente.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 09.12.2016 12:52
Pyszne i pożywne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak