Kasza Wigilijna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza

    2 saszetki/ orkiszowa
  • śliwki suszone

    20 dag
  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Kaszę zalać 2 litrami wrzącej wody, posolić do smaku i gotować przez 10 minut Następnie kaszę odsączyć, i połączyć z pokrojonymi śliwkami, doprawić cukrem do smaku, smażyć na małym ogniu przez 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 09.11.2016 11:35
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat