kasza pszeniczno - jaglana

kasza pszeniczno - jaglana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pszenica

    10 dkg
  • kasza jaglana

    3 łyżki
  • wywar z warzyw

    1 l
  • utarty ser

    3 łyżki
  • margaryna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kasza pszeniczno - jaglana

pszenicę opłukuję i pozostawiam do wysuszenia na blasze w lekko podgrzanym piekarniku. Mielę w młynku do kawy. Wsypuję razem z kaszą jaglaną do gotującego się wywaru i gotuję 40 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

andżelika1 31.08.2012 14:03
zdrowe, fakt i smaczne też
sznycel 20.08.2012 20:00
zdrowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat