Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 1 woreczek
cukinia 1 szt
pieczarki 5 szt
cebula 1 mała szt
masło 2 łyżki
botwinka 1 peczek
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką

Kroki postępowania

1
Nastawić wodę na kaszę, posolić. Gdy się zagotuje wrzucić woreczek z kaszą i ugotować al dente, odcedzić.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, cukinię w ćwierćplasterki.
Krok 1 - Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką foto
2
Roztopić na patelni masło, wrzucić pieczarki i smażyć kilka minut.
Krok 2 - Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką foto
3
Dodać cukinię oraz cebulę i dusić około 5 minut.
Krok 3 - Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką foto
4
Przyprawić do smaku solę oraz dużą ilością pieprzu.
Krok 4 - Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką foto
5
Dodać pokrojone liście botwinki razem z łodygami. Smażyć jeszcze około 1-2 minuty.
Krok 5 - Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką foto
6
Dodać ugotowaną kaszę, wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę.
Smacznego :)
Krok 6 - Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 27.05.2016 22:35
Fajne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak