Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza owsiana z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza owsiana 100 g
szalotka mała
marchewka średnia
papryka czerwona kawałek
cukinia żółta mała
olej kokosowy płaska łyżka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Porada

Tuż przed podaniem można dodać do kaszy łyżkę świeżego masła, co znacznie wzbogaci smak.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza owsiana z warzywami

Kroki postępowania

1
Ugotować kaszę w delikatnie osolonej wodzie. Gotową odsączyć i ostudzić.
Krok 1 - Kasza owsiana z warzywami foto
2
Szalotkę posiekać, marchewkę i cukinię grubo utrzeć.
Krok 2 - Kasza owsiana z warzywami foto
3
Warzywa lekko posolić i zeszklić na rozpuszczonym oleju kokosowym.
Krok 3 - Kasza owsiana z warzywami foto
4
Dodać drobniutko pokrojoną paprykę (najlepiej bez skórki), podlać niewielką ilością wody, nakryć i udusić do miękkości. Doprawić pieprzem ziołowym.
Krok 4 - Kasza owsiana z warzywami foto
5
Do miękkich warzyw dodać kaszę, dokładnie wymieszać i podgrzać pod pokrywką.
Krok 5 - Kasza owsiana z warzywami foto
6
Na talerzu przybrać świeżymi pomidorkami koktajlowymi i koperkiem.
Krok 6 - Kasza owsiana z warzywami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak