Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna z sosem truskawkowym i granatem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 8 łyżka
mleko 0,5 l
truskawki 30 dag
cukier puder 15 dag
granat 1 szt.
cukier kryształ 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna z sosem truskawkowym i granatem

1,5 szklanki mleka zagotować, a w reszcie rozprowadzić kaszę manną z 1 łyżką cukru kryształ. Na gotujące mleko wlać kaszę i gotować jeszcze 2- 3 minuty ciągle mieszając.
Truskawki umyć, usunąć szypułki i zmiksować z cukrem pudrem.
Granat pokroić na 4 części i wydrążyć czerwone "kuleczki".
Kaszę manną rozlać do miseczek, polać sosem i posypać granatem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 04.07.2013 11:50
lubię takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak