Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki na słodko
Nie macie pomysłu na obiad? Przygotujcie naleśniki na słodko! Oczywiście zróbcie je z nadzieniem twarogowym i dodatkiem sezonowych owoców. Wtedy będą nie tylko kolorowe na talerzu, ale słodkie i bardzo owocowe!
1. Wszystkie składniki nadzienia dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
2. W głębokiej misce miksujemy jajka z mlekiem , cukrem , cukrem z wanilią , solą i stopniowo dodajemy mąkę . Pod koniec wlewamy wodę gazowaną.
3. Jeśli ciasto jest za rzadkie dosypujemy mąkę powinno być o konsystencji miodu.
4. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością masła klarowanego, smażymy z każdej strony na złoty kolor i przekładamy na duży talerz.
5. Na naleśnik nakładamy aromatyczny ser składamy w trójkąty, posypujemy truskawkami, listkami mięty i oprószamy cukrem pudrem