Kasza manna czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    300 ml
  • kasza manna

    3-4 łyżki
  • czekolada gorzka

    50 g
  • serek mascarpone

    50 g
  • bita śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującego się mleka wsypać kaszę mannę oraz dodać czekoladę. Podgrzewać do momentu zgęstnienia kaszy i rozpuszczenia się czekolady. Kaszę lekko ostudzić, dodać serek mascarpone i całość zblendować.
Kaszę przelać do pucharków i udekorować bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 16.02.2017 15:06
Taką pamiętam tylko z dzieciństwa,
Ewa Wojtaszko 11.02.2017 17:36
smaczny deserek :)
Róża1 10.02.2017 21:37
Chcę skosztować tego przepysznego deserku :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat