Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza jęczmienna z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2 szklanki
olej 3 łyżki
cebule 3 sztuki
pieczarki 25 dkg
koper świeży
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kasza jęczmienna z pieczarkami

kaszę gotuję w 1,5 litra wody, aż do jej zredukowania. Potem garczek z kaszą wstawiam do piekarnika na 45 minut. Na rozgrzanym oleju smażę do miękkości pokrojone pieczarki z posiekanymi cebulami. Gotowe danie - kaszę z warzywami - wykładam na talerze i posypuje siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 07.08.2012 22:11
podobnie robię kaszę...
andżelika1 07.08.2012 16:35
lepsza kasza niż ten groch...
andżelika1 07.08.2012 16:35
lepsza kasza niż ten groch...
sznycel 06.08.2012 19:22
staram się zastępować ziemniaki zdrową kaszą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak