Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z indykiem, fasolką szparagową i cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 3/4 szklanki
oliwa 2 łyżki
bulion drobiowy 750 ml
oregano 2 łyżeczki
mięso mielone indycze 300 gram
fasolka szparagowa 300 gram
cukinia 1 mała
szczypiorek 2 łyżki
pieprz do smaku

Porada

Jeżeli danie będzie zbyt suche, w trakcie można dodać więcej bulionu

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z indykiem, fasolką szparagową i cukinią

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę.
Wrzucamy kaszę i podsmażamy delikatnie 2- 3min. Następnie kaszę przesuwamy a bok i wrzucamy mięso z indyka- obsmażamy.Mieszamy z kaszą , dodajemy oregano, pieprz, dolewamy bulion, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok.10 min.
Fasolkę myjemy, odcinamy końce, kroimy na mniejsze kawałki. Dorzucamy na patelnię i mieszamy.Gotujemy 7-8 min.Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. Dusimy jeszcze 5 min.
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 06.09.2016 07:21
smaczne danie
jagoda5913 06.09.2016 00:15
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak