Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
pory 3 sztuki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z porem

Kaszę jaglaną opłukać na sicie zimną woda, następnie przelać wrzątkiem w celu pozbawienia jej goryczy. W garnku zagotować 2 szklanki wody z dodatkiem przyprawy Kucharek i do gotującej wsypać kaszę. Gotować na wolnym ogniu do całkowitego wchłonięcia wody. Pory przekroić wzdłuż i pokroić na 0,5 cm kawałki. Przełożyć do rondla posolić popieprzyć podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Na końcu dodać masło i lekko podsmażyć. Na talerzu najpierw wykładamy kasze a na wierzch por.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 22.11.2013 00:13
smakuje mi taka kasza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak