Kasza jaglana z pieczarkami i warzywami

Kasza jaglana z pieczarkami i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • fasolka szparagowa

    100 g
  • pieczarki

    200 g
  • marchewka

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • majeranek

    pół łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    3/4 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem (2,5 szklanki). Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, od czasu do czasu kaszę należy pomieszać. Z fasolki szparagowej usuwamy końcówki, kroimy ją na mniejsze części, zalewamy wrzątkiem i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedzamy. Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki, podsmażamy. Następnie dodajemy startą na grubych oczkach marchew oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Warzywa podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy, mieszamy. Pieczarki z warzywami łączymy z ugotowaną kaszą i fasolką szparagową, wszystko razem mieszamy i gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

20.10.2017 12:35
Bardzo ciekawy przepis, porywam ze sobą. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat