Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z pieczarkami i warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
papryka czerwona 1 szt
fasolka szparagowa 100 g
pieczarki 200 g
marchewka 3 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
majeranek pół łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 3/4 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z pieczarkami i warzywami

Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem (2,5 szklanki). Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, od czasu do czasu kaszę należy pomieszać. Z fasolki szparagowej usuwamy końcówki, kroimy ją na mniejsze części, zalewamy wrzątkiem i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedzamy. Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki, podsmażamy. Następnie dodajemy startą na grubych oczkach marchew oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Warzywa podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy, mieszamy. Pieczarki z warzywami łączymy z ugotowaną kaszą i fasolką szparagową, wszystko razem mieszamy i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 20.10.2017 12:35
Bardzo ciekawy przepis, porywam ze sobą. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak