Kasza jaglana z owocami i sosem z masła orzechowego

Kasza jaglana z owocami i sosem z masła orzechowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Idealne drugie śniadanie. Smaczne, sycące, pyszne. Pasuje na ciepło i na zimno, w domu i w pracy. Spróbuj! :-)

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kasza

  • kasza jaglana

    1 opakowanie
  • Cukier ze skórką cytryny

    0.5 łyżeczki

Owoce:

  • banan

    0.5 sztuki
  • nektarynka

    0.5 sztuki
  • borówki

    1 garść
  • migdały

    2 sztuki

Sos

  • masło orzechowe

    0.5 łyżki
  • miód

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • woda

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować, dosłodzić cukrem ze skórką cytryny i wystudzić.
Owoce pokroić, migdały drobno posiekać.
Składniki na sos połączyć.
W naczyniu kolejno wykładamy składniki - kaszę, owoce, migdały i wszystko polewamy sosem. Gotowe!

Sos powinien być lejący. Gdyby był za gęsty (zależy od konsystencji masła orzechowego i miodu), rozrzedzamy go większą ilością wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat