Kasza jaglana w kremowym sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kasza jaglana podana w ten sposób jest pyszna i sycąca.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kasza jaglana w kremowym sosie pomidorowym

  • kasza jaglana

    100 gramów
  • woda

    200 mililitrów
  • pomidor malinowy

    2 sztuki
  • serek kremowy

    2 łyżki
  • masło 82%

    1 łyżeczka
  • Oregano suszone Prymat

    0.5 łyżeczki
  • sól

    2 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać, drobno pokroić i przełożyć do rondla. Dusić pod przykryciem do momentu uzyskania sosu o konsystencji przecieru. Kaszę jaglaną przelać wodą na sitku. Wodę zagotować, dodać do niej dwie szczypty soli, masło oraz kaszę jaglaną i gotować całość przez 12 minut. Wlać uzyskany sos pomidorowy, dodać serek oraz oregano i dusić całość ok. 2 minuty, do miękkości kaszy. Doprawić potrawę solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat