Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczanaz oliwkami i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
woda 1 litr
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyzeczki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
papryka czerwona 1/2 szt
oliwki czarne 1/5 szklanki
oliwki zielone 1/5 szklanki
bazylia świeża 6-8 listków
łosoś wędzony plastry 50 g
olej rzepakowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczanaz oliwkami i papryką

Kroki postępowania

1
Kaszę gryczaną ugotować we wrzątku z dodatkiem soli . Gotować około 15 minut do odparowania płynu .
Krok 1 - Kasza gryczanaz oliwkami i papryką  foto
2
Łososia wędzonego odpakować, pokroić w małe kostki .
Krok 2 - Kasza gryczanaz oliwkami i papryką  foto
3
Paprykę opłukać ,przekroić na pół ,wyjąć nasiona i pokroić w kostkę.
Oliwki zielone i czarne pokroić na kółka . Listki bazylii opłukać i osuszyć. Kaszę wyłożyć na miseczkę lub talerz.
Ułożyć na kaszy łososia ,oliwki paprykę , listki bazylii .
Posypać ziołami ,pieprzem i polać olejem rzepakowym.
Krok 3 - Kasza gryczanaz oliwkami i papryką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 12.04.2017 00:30
Smacznie...:)
w mojej kuchni 10.04.2017 10:56
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak