Kasza gryczana zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    2 szklanki
  • kurczak świeży

    2 ćwiartki
  • Majeranek suszony Prymat

  • sól do smaku

  • włoszczyzna

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować umyte mięso, obraną włoszczyznę dodać liść laurowy, ziele angielskie, osolić.
Gotować do miękkości mięsa na małym ogniu.
Miękkie mięso przepuścić przez maszynkę na małym sitku.
Zalać kaszę 3 szklankami przecedzonego, przechłodzonego bulionu, ugotować w nim kasze na gęsto.
Dodać zmielone mięso do kaszy doprawić solą, pieprzem, majerankiem, papryką, dokładnie wymieszać.
Wyłożyć do wysmarowanej formy na tartę .
Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 35 minut.
Podawać z ulubioną surówką albo z kiszonym ogórkiem.
SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 06.03.2014 08:12
dobra kasza)
mysza75 26.02.2014 09:54
Pyszna kasza i fajne korytko z ziołami :-)
Pietruszka 26.02.2014 08:09
fajnie wygląda
caralajna 24.02.2014 19:43
uwielbiam smak kaszy gryczanej, ciekawy masz pomysł na jej przyrządzenie
Malinka 24.02.2014 18:37
Fajny pomysł na kaszę :)
kate.500 22.02.2014 19:17
pyszna kasza
Kejti 22.02.2014 14:44
Fajny pomysł :-)
fotoviderek 22.02.2014 10:41
Taką lubię :)
Mniam 21.02.2014 19:46
Bardzo smaczna. Też ostatnio zapiekałam kaszę gryczaną.
Alex_M 21.02.2014 10:39
fajnie zrobiona kasza :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat