Kasza gryczana z sosem pomidorowym i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

  • przecier pomidorowy

  • marchew

  • kukurydza

  • papryka

  • przyprawy

  • mięso

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Danie to nietylko świetnie smakuje i jest proste i szybkie w wykonaniu, ma jeszcze jedną ważną cechę: mogę w nim przemycić sporą porcję warzyw, a i tak zostanie zjedzone.
Dodajemy to co akurat mamy: pieczarki ,marchew pokrojona w kostę, seler i pietruszka pokrojone dość drobno, papryka, cukinia, kukurydza lub groszek itd

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Jako bazę sosu możemy wykorzystać juz posiadany gulasz lub gotujemy wogóle bezmięsnie.

Wszystko dusimy do miękkości na koniec dodajemy przecier rozrobiony wodą, dopiero póżniej zagęszczamy mąką aby pozostał piekny kolor.

Banalnie proste i bardzo smaczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 11.06.2012 10:10
uwielbiam kaszę
anulka69 18.05.2012 09:05
pycha
Hanna11 03.03.2012 22:13
dobra kasza z dobrymi dodatkami
Izabela/bella81 17.02.2012 23:32
dobra jest :)
caralajna 27.01.2012 08:16
bardzo tak? lubi? :) polecam wszystkim
Dorian 10.01.2012 09:29
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat