Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza gryczana z grzybami w sosie śmietanowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 torebka
grzyby leśne
cebula
śmietana 12%
sól
pieprz
masło klarowane

Przepis i sposób przygotowania na: kasza gryczana z grzybami w sosie śmietanowym

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Grzyby nadają się zarówno świeże jak i mrożone, ja miałam mrożone. Po odmrożeniu obgotowałam je z 10 min i osączyłam z wody. Cebulkę kroimy w piórka i szklimy na maśle, dodajemy grzyby i chwile razem smażymy. Do całości dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem. podajemy z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.10.2014 20:16
idealny jesienny obiad ;)
stef 07.03.2014 18:52
Same pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak