Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski kurczaka w bezglutenowej panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
Bułka tarta klasyczna Prymat (bezglutenowa)
mąka owsiana
jajko
sos sojowy
sól i pieprz
olej rzepakowy do smażenia

Porada

* Bezglutenową bułkę tartą możemy przygotować samodzielnie z wysuszonych bułek kukurydzianych lub użyć gotowej * Mąkę owsianą otrzymamy poprzez zmielenie płatków owsianych w młynku do kawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski kurczaka w bezglutenowej panierce

Propozycja na smakowite kąski z piersi kurczaka otulone bezglutenową panierką. Kąski świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska lub jako danie obiadowe podawane ze świeżą surówką oraz ryżem.

PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Doprawione kawałki mięsa obtaczamy w mące owianej, następnie w jajku roztrzepanym z sosem sojowym, a na końcu w bułce tartej (bezglutenowej). Kąski smażymy w głębokim tłuszczu na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 08.08.2016 14:38
Dzięki za porady
dollce 03.03.2016 22:20
Super propozycja :)
wyattearp 15.02.2016 17:04
Pięknie wyglądają
KORAL 15.02.2016 14:08
Pysznie wyglądają...
Renata9 15.02.2016 14:07
Wyśmienite kawałki mięsa :-)
bertpvd 15.02.2016 13:11
Pyszne są te kąski :)
Mniam 15.02.2016 11:50
Bardzo lubię takie kawałki mięsa. Pyszne są :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak