Kartoflanka z gąskami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby gąski

    30 dkg
  • JARZYNY

    30 dkg
  • ziemniaki

    30 dkg
  • śmietana

    1 szkl
  • sól

  • woda

    2 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarzyny zalać zimną wodą i ugotować, po czym wywar przecedzić, dodać pokrojone w paseczki i sparzone gąski. Włożyć do zupy obrane i pokrojone w plasterki ziemniaki, a gdy się rozgotują, zaprawić śmietaną i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 16.06.2011 00:11
pycha
Małgorzata72 05.05.2011 14:36
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat