Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflana z prażona cebulką .

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
śmietana do zup i sosów
ziemniaki 5 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Cebulka smażona Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflana z prażona cebulką .

Do garnka z wodą ok 1.5 litra wkładamy udko ,gotujemy ok 20 min . Następnie dodajemy starte na tarce warzywa marchewkę seler i pietruszkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę także dodajemy do zupy. Gotujemy ok 20 min . Mięso wyciągamy obieramy od kości. Całość lekko miksujemy blenderem z 4 obroty ,żeby zostały kawałki ziemniaków ale żeby zupa zrobiła się gęstsza. Dodajemy 4 łyżki cebuli prażonej i kawałki mięsa. Zagotowujemy . Zaciągamy śmietaną.
Podajemy posypane cebulką ,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.01.2013 11:21
ciekawe :)
cukiereczek 05.01.2013 08:51
widać że pyszna zupa
iwa643 05.01.2013 08:24
Smaczna i aromatyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak