Kartofelsalad

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1500 g
  • ogórek konserwowy Smak

    5 szt.
  • cebula biała

    2 szt.
  • majonez tradycyjny

    5 - 6 łyżki
  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
  • jajko ugotowane na twardo

    5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w plastry, ogórek i jajka pokroić w drobną kostkę, a cebulę w piórka. Wszystko razem połączyć z majonezem i doprawić solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki i szczypiorkiem.
Swietna do grillowanego mięsa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara29 03.02.2012 22:56
kilka lat mieszkałam w Berlinie...użyłam niemieckiej nazwy :)
agata1722 03.02.2012 10:07
niespotykana nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat