Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
woda
200 ml -
margaryna
12,5 dag -
mąka
1 szklanka -
jaja
5 sztuk -
margaryna
8 dag -
cukier puder
1/3 szklanki -
mleko
300-400 ml -
budyń
1 opakowanie -
czekolada gorzka
1 sztuka -
śmietana
50-70 ml
Przepis i sposób przygotowania Karpatka z polewą czekoladową
Budyń gotujemy na mleku, odstawiamy do przestygnięcia. Miękką Kasię miksujemy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Masą przekładamy ciasto.
Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć do garnka, dodać śmietanę 36%. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Tak przygotowaną polewą polać Karpatkę. Odstawić ciasto w chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)