Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka z kremem waniliowym.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda zimna 1 szkl
mąka pszenna 175 gr
jajko 4 szt
masło 75 gr
sól szczypta
Krem: 1 op.Krem waniliowy gotowy
masło 100 gr
cukier puder do posypania.

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka z kremem waniliowym.

Do garnka wlać wodę dodać masło i sól,zagotować .Ściągnąć z pieca miksując powoli wsypywać mąkę , do zmiksowanego ciasta dodawać po 1 jajku nie przerywając miksowania .Ciasto rozprowadzić równomiernie na blachę wyłożoną papierem dopieczenia. Wielkość blaszki 24/33.Pieczemy 20 - 30 min w temperaturze do 200 stopni C. Po upieczeniu wystudzić.
Krem Waniliowy przygotować według opisu jak na opakowaniu. Zmiksować masło i połączyć z kremem.
Ciasto przekroić na pół ,na jedną cześć wyłożyć krem przykryć drugą częścią .Posypać obficie cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 27.01.2017 10:42
Oj jak ja dawno takiej nie jadłam zostało jeszcze coś może dla mnie proszę;)
Bożena Matuszczyk 27.01.2017 09:16
Ślicznie dziekuje.;)
Edita 27.01.2017 08:16
sakowicie wyglada
Bożena Matuszczyk 26.01.2017 21:05
Dziękuję Wszystkim za miłe komentarze;)
w mojej kuchni 26.01.2017 20:59
smacznie nadziana budyniem
gusia1000 26.01.2017 20:40
Tylko taką robić.
Stenka 26.01.2017 19:59
jedno z moich ulubionych ciast
Krzysztof15 26.01.2017 19:57
bardzo smaczna
halina17 26.01.2017 19:42
Lubię karpatkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak