Karp z pieczarkami i rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 szt
  • cytryny

    1/2 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • rodzynki

    1/2 szkl
  • masło

    50 g
  • masło do smażenia

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karp z pieczarkami i rodzynkami foto
Karpia oczyścić, odciąć głowę, ogon niekoniecznie. Posolić z każdej strony. Połówkę cytryny pokroić na plasterki i włożyć do brzucha ryby. Włożyć karpia do naczynia żaroodpornego i obłożyć masłem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 10min.
Krok 2 - Karp z pieczarkami i rodzynkami foto
W tym czasie pokroić umyte pieczarki i usmażyć na maśle. Pod koniec dodać rodzynki i chwilę poddusić. Obłożyć podpieczonego karpia pieczarkami z rodzynkami i wstawić do piekarnika na kolejne 10-15min.
Krok 3 - Karp z pieczarkami i rodzynkami foto
Karp świetnie smakuje na drugi dzień. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 16.02.2014 13:10
po królewsku :)
Klausia 22.01.2014 20:41
ciekawy pomysł :)
Alex_M 23.11.2013 12:57
takiego jeszcze nie jadłam :)
Milka100 08.11.2013 09:48
Wygląda pysznie a smakuje pewnie smacznie:)
Jastinka 02.11.2013 22:10
świetny przepis
ONY_za_kare 02.11.2013 15:26
świetna ryba!
gusia1000 02.11.2013 11:10
Dobra ryba.
migotka28 01.11.2013 23:02
za karpiem nie przepadam ale ten wygląda zachęcająco
jasiek 01.11.2013 21:59
doskonała ryba
Łucja 01.11.2013 21:00
świetna rybka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat