Karp w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • miód

    80 ml
  • sos sojowy

    2 łyżeczki
  • soku z cytryny

    3 łyżki
  • białe wino

    1/2 szklanki
  • cytrynowy pieprz do smaku

  • masło

    4 łyżki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obieramy , kroimy w piorka. Szczypiorek siekamy.Sprawionego karpia umytego i osuszonego kroimy w dzwonka. Skrapiamy 2 lyzkami soku z cytryny , solimy i pieprzymy kazdy kawalek karpia.Rozgrzac olej na patelni i usmazyc rybe.Rybe wykladamy na talerz . Rozpuszczamy maslo , dodajemy pokrojona cebule i wlewamy wino oraz dodajemy miod , mieszamy razem i dusimy ok 5 minut.Dodajemy sos sojowy, szczypiorek i zagotowac .Przyprawic sola , pieprzem , 1 lyzka soku z cytryny, wymieszac. Karpia podajemy z ta duszona cebulka .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.04.2013 13:32
musi być smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat