Karp w pomarańczach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 pomarańcze

  • 3 łyżki masła

  • 2 szklanki białego wytr. wina

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól, pieprz

  • pieczarki

    30 dag
  • karp

    1,5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w drobne plasterki.Pomarańcze wyszorować, opłukać ciepłą wodą i wraz ze skórką pokroić w ósemki.Sprawiona rybę natrzeć solą i pieprzem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą, obłożyć dookoła pomarańczami, posypać bułka tartą, przykryć pieczarkami, podlać winem, na wierzch ułożyć wiórki masła. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut.Podawać rybę udekorowaną listkami mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 18.03.2012 16:21
wyśmienite
mili_kati 16.02.2012 20:15
super wygląd
Neetka90 10.01.2011 13:16
extra
stokrotka 26.11.2010 19:14
jakaś odmiana dla tradycyjnego karpia
aginaa 20.10.2010 10:00
ciekawe polaczenie
alaaa 10.10.2010 18:42
bardzo smaczne to danie,polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat