karp w jarzynach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • włoszczyzna

  • cebula

    1 szt.
  • sól

  • pieprz

    3 ziarnka
  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pokrojonej włoszczyzny i cebuli pokrojonej oraz pieprzu przygotować wywar w niewielkiej ilości wody. Karpia sprawić , pozostawiając go w całości. Karpia włożyć do gotującego się wywaru i gotować razem na małym ogniu ok. 20 minut. Podając karpia w całości obtoczonego warzywami i posmarowanego masełkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat