Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony - marynowany w aromatycznej zalewie
Kroki postępowania
Dobrze zamknięte słoiki można przechowywać w lodówce nawet kilka miesięcy.
karpia dzwonka | |
mąka pełnoziarnista | |
jajko | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
olej do smażenia | |
ocet 10 % | 1 szkl. |
woda | 3 szkl. |
cebula | 2 szt. |
papryka czerwona | 1 mała |
śliwki suszone | kilka wędzone |
cytryna | 1 |
ziele angielskie | kilka |
Liść laurowy suszony Prymat | kilka |
Goździki całe Prymat | wg gustu |
czosnek | wg gustu |
Musztarda francuska Prymat | po 1 łyżce |
miód | po 1-2 łyżki |
cukier | 2/3 szkl. |
sól | do smaku |
cynamon | 2 średnie kawałki |
przyprawa do potraw Kucharek | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: