Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z karpia 1 kg
cytryna
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony

Karpia należy oprawić i podzielić na dzwonka jeśli mamy go w całości. Układamy go na talerzu i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie każde dzwonko doprawiamy pieprzem. Jajko rozbijamy z solą i pieprzem. Każdy kawałek ryby najpierw obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Gotowy przekładamy na ręcznik papierowy, aby osączyć go z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2015 23:56
Smaczna świąteczna ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak