Karp smażony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1-1,5 kg
  • cytryna

    1
  • czosnek

    3 ząbki
  • jajka

    2
  • mąka

  • masło

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpie myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki. Cytrynę myjemy, kroimy na cienkie plasterki i obkładamy nią karpia. Odstawiamy na noc do lodówki. Zdejmujemy cytrynę i obsypujemy karpie solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy, maczamy w nim karpia, a następnie obtaczamy w mące. Smażymy na oleju z odrobina masła z obu stron na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 16.11.2013 00:12
Pyszna rybka :)
Kasia36 01.08.2013 21:30
Na jutro w sam raz, smacznie wygląda
kuklik 30.09.2012 19:33
karp w takiej panierce pycha
Pani Domu 06.09.2012 19:11
pyszna rybka
calliope 30.03.2012 09:07
super
parysek10 15.03.2012 14:49
super
forgielka 17.02.2012 12:03
pyszota
MAR3STA 14.02.2012 13:37
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat