Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp pieczony na obiad

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1
masło 3 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karp pieczony na obiad

Karp musi być wypatroszony i pozbawiony łusek. Do masła dodajemy przyprawę do ryb, łyzeczkę soli, sporo pieprzu i pół łyżeczki sproszkowanego proszku, wszystko musimy bardzo dokładnie wymieszać. Masło nakładamy do środka ryb oraz na skórę. Rybę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 20minut w temp 180*, po czym odrywamy folię i pieczemy jeszcze 10minut, aby skórka się trochę przypiekła. Rybę po upieczeniu kroimy na mniejsze częśći i podajemy na obiad,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 12.01.2013 15:49
smaczna rybka
Anna169Hosz 01.01.2013 17:03
Ładnie podany.
caralajna 28.12.2012 10:07
smaczny
Botwinka 27.12.2012 19:03
smaczny obiadek
artur7 27.12.2012 16:16
pysznosci
eMMe 27.12.2012 15:51
Super obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak