Karp pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1,5 kg
  • masło

    2 łyzki
  • mąka

    3 łyki
  • sól

  • śmietana

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

sprawioną rybę,opłukac,osolić i odstawić na 30 minut.1łyżeczkę mąki wymieszać ze smietaną.pozostałą mąkę oprószyć karpia,ułozyc go w naczyniu żaroodpornym,na wierzchu ułożyć kawałki masła i piec ok.30 min,w temp.180stopni.karpia wyjąć z pieca,pokroic na 6 porcji,usunąć kręgosłup i ości,zalać smietana i piec 10 min.w temp.220 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa/kalapurtka 19.12.2011 23:18
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat