Karp pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp dzwonka

    0,7 kg
  • sól do smaku

  • cebula

    5 dag
  • masło

    5 dag
  • cytryna

    1
  • bulion warzywny

    70 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karp pieczony foto
Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na godzinę.
Krok 2 - Karp pieczony foto
Osuszyć ręcznikiem papierowym z wilgoci. Żaroodporne naczynie wysmarować grubo masłem, ułożyć karpia, w środek wcisnąć sok z całej cytryny, posypać posiekaną cebulą.
Krok 3 - Karp pieczony foto
Obłożyć kawałkami masła. Podlać bulionem warzywnym, przykryć i wstawić do piekarnika. Piec w 150 stopniach przez ok. 45 minut.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 08.05.2014 08:34
Też niedawno robiłam karpia, lubie
berys18 07.05.2014 20:14
smaczny z pewnością

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat