Karp na grillu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1,5 kg
  • marchewka

    3 sztuki
  • cebula

    3 sztuki
  • pęczek pietruszki

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć, oczyścić, pokroić na dzwonki. Każdy dzwonek posypać przyprawą do ryb i kucharkiem. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dać do miski. Następnie cebule i pietruszkę pokroić drobno. Dać do marchewki i wymieszać ze sobą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Folię spożywczą polać oliwą z oliwek, dać na to dzwonek karpia a następnie włożyć do niej sporą ilość jarzyn. Zwinąć folię. Zrobić tak z każdym dzwonkiem. Piec na grillu przez ok. 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 27.08.2012 22:11
z grilla jeszcze nigdy ryby nie jadłam
jozefinach 13.02.2012 10:44
Lubię taką rybę.
Ela15 06.01.2012 20:07
karp kojarzył mi się tylko z Wigilią, a tu proszę inny pomysł
pioge7 22.11.2011 09:39
pycha
malaczarna23 08.11.2011 10:47
lubie karpia
Kate131 24.08.2011 10:56
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat