Karminadle Joasi

Karminadle Joasi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    50 dag
  • bułka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • mleko

    100 ml
  • mąka

    20 dag
  • smalec

    20 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielimy przez maszynkę,razem z cebulą.Namoczyć bułkę w mleku i po wyciśnięciu dodać do mięsa.Dodać surowe jajko i przyprawić.Jeśli masa jest zbyt rzadka,można dodać bułki tartej.Z masy mięsnej robić niewielkie,płaskie kotleciki o grubości 2 cm.Obtaczać je w mące i smażyć na złoty kolor,na rozgrzanym smalcu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

08.07.2012 20:48
to fajniutkie jest

Karmel

06.01.2012 16:00
dobre

Gonia555

24.07.2011 18:40
coś innego

Teresa19

19.07.2011 19:53
fajne

smakoszek

12.07.2011 09:49
pyszne

rafalanka

28.05.2011 07:15
fajne

annagebalska

24.05.2011 09:21
mniam

AgaS10

18.05.2011 11:10
fajna nazwa:)

Grazyna0211

11.05.2011 08:24
smaczne

ronald88

09.05.2011 22:56
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat