Karminadle Joasi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    50 dag
  • bułka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • mleko

    100 ml
  • mąka

    20 dag
  • smalec

    20 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielimy przez maszynkę,razem z cebulą.Namoczyć bułkę w mleku i po wyciśnięciu dodać do mięsa.Dodać surowe jajko i przyprawić.Jeśli masa jest zbyt rzadka,można dodać bułki tartej.Z masy mięsnej robić niewielkie,płaskie kotleciki o grubości 2 cm.Obtaczać je w mące i smażyć na złoty kolor,na rozgrzanym smalcu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 08.07.2012 20:48
to fajniutkie jest
Karmel 06.01.2012 16:00
dobre
Gonia555 24.07.2011 18:40
coś innego
Teresa19 19.07.2011 19:53
fajne
smakoszek 12.07.2011 09:49
pyszne
rafalanka 28.05.2011 07:15
fajne
annagebalska 24.05.2011 09:21
mniam
AgaS10 18.05.2011 11:10
fajna nazwa:)
Grazyna0211 11.05.2011 08:24
smaczne
ronald88 09.05.2011 22:56
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat