Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARMELÓWKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 60 g.
woda 0,8 l.
spirytus 1 l.
śliwki suszone 10 g.
rodzynki 20 g.
laska wanilii 1 sztuka
migdały 10 g.
orzechówka 0,8 l.

Przepis i sposób przygotowania na: KARMELÓWKA

Migdały sparzyć, obrać ze skóry, drobno posiekać.
Śliwki, rodzynki, wanilię drobno pokroić.
Wszystko razem włożyć do butelek, zalać spirytusem, zakorkować i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 tygodnie.
Następnie z cukru zrobić karmel, wymieszać z przegotowaną wodą, dodać do spirytusu. Wymieszać.
Przelać przez lejek z watą, dodać orzechówkę, wlać do butelek, zakorkować i pozostawić na ok. tydzień.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 17.01.2013 16:14
super
Stenka 30.08.2012 08:23
pewnie pyszna ta naleweczka
angelika14 11.01.2012 20:54
proste w wykonaniu - każdy może je zrobić:) na pewno sprobuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak