Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
buraki
2-3 szt -
olej
2 łyzki -
krem balsamico
2 łyżki -
miód
2 łyżeczki -
rukola
200 g -
orzechy włoskie
1/2 szklanki -
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Karmelizowane buraki z orzechami na rukoli
Na patelni rozgrzewamy olej z balsamico i miodem. Gdy całość się połączy a patelnia rozgrzeje układamy plasterki buraka. Przesmażamy z obu stron. Przestudzamy.
Na talerzach układamy rukolę a na niej wianuszek z karmelizowanych buraków. Całość posypujemy orzechami włoskimi, polewamy powstałym przy karmelizowaniu sosem oraz doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się