Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelizowana feta z warzywami

4.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Karmelizowana feta z warzywami to prosta w przygotowaniu przekąska, którą pokochają wszyscy fani sera, słodkich smaków i warzyw. Jeśli szukacie nietypowej przekąski na przyjście gości - ten przepis powinien Wam się spodobać. 

Składniki:

Składniki:

ser feta 1 kostka
oliwki czarne Smak kilka sztuk
groszek cukrowy kilka strączków
pomidory koktajlowe (czerwone) kilka sztuk
kiełki 3 łyżki
pestki słonecznika 1 łyżka
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelizowana feta z warzywami

Karmelizowana feta podana z warzywami to ciekawa przekąska, którą możesz zaserwować na przyjście gości czy kolację. Idealnym dodatkiem do takiej fety jest świeże pieczywo, a miękka i skarmelizowana feta będzie stanowiła na nie idealne smarowidło czy też pastę. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. 

1 Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni. 

2. Zdjąć z ognia i na rozgrzaną patelnię wylać miód oraz fetę. Smaż do momentu aż feta zmięknie, a miód się skarmelizuje.

3. Ser udekoruj cząstkami pomidorów, groszkiem cukrowym oraz oliwkami.

4. Całość obficie posyp ulubionymi kiełkami.

Jeśli spodobał Wam się przepis na karmelizowaną fetę z warzywami - koniecznie sprawdźcie inne przekąskowe propozycje marki SMAK w serwisie Doradca Smaku. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak