Karmeklowe kulki kukurydziane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 łyżka
  • masło lub margaryna

    1 łyżka
  • prażone ziarna kukurydzy

    5-6 szklanek
  • cukierki

    40 karmelki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włożyć do niewielkiego rondelka karmelki, wodę i masło. Ogrzewać w mikrofali przez 3-4 minuty do chwili rozpuszczenia wszystkich składników. Polać masą kukurydzę. Natłuścić lub zwilżyć dłonie i formować kulki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata72 11.04.2011 14:31
muszę to zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat