Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka wieprzowa 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
papryka 2 szt
cebula 2 szt
ogórki kiszone 3-4 szt

marynata

ocet winny 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
papryczka chili 1 szt
olej rzepakowy 5 łyżek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z warzywami

Karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić. Składniki marynaty wymieszać, dodać mięso i dokładnie wymieszać z marynatą. Wstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Pieczarki pokroić w ćwiartki, cebulę w piórka, paprykę w paski, ogórki w plasterki. Zamarynowane mięso i pokrojone warzywa włożyć do rękawa, posypać solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszać. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni przez około godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 04.01.2015 14:48
smaczne danie
molanka 04.01.2015 14:37
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak