Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z rękawa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 1,50 kg

MARYNATA

Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
cząber 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty
olej rzepakowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z rękawa

Wymieszać przyprawy z olejem, dokładnie natrzeć mięso.
Przygotowane mięso, włożyć do woreczka foliowego. Wstawić do lodówki na całą noc.
Przełożyć mięso do rękawa do pieczenia, zamknąć klipsem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , piec około 2 godziny w temperaturze 170 stopni.
Podawać pokrojone w plastry z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 05.04.2016 09:47
Taki obiadek, to ja lubię.
tobi1989 05.04.2016 09:05
Lubię takie mięska :)
Małgorzata92 05.04.2016 08:16
Smaczne danie :)
w mojej kuchni 05.04.2016 08:09
pyszne jedzonko
pestka 05.04.2016 08:02
pyszny obiad
Czyki 05.04.2016 07:47
Pięknie podana i wygląda przepysznie:)
Damiano
Damiano 05.04.2016 07:39
smaczne mięsko
MAR3STA 04.04.2016 23:40
Mega apetyczne mięsko
KORAL 04.04.2016 23:03
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak