Karkówka z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

  • mięso mielone

  • papryka czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
1 kg karkówki w grubych plastrach
300 g mięsa mielonego (u mnie mielona łopatka)
Słoiczek papryki marynowanej (ok. 2 sztuki)
1 jajko
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 cebula
Bułka tarta
Majeranek
Olej
Sól
Pieprz

Mięso umyć, osuszyć, a następnie włożyć pomiędzy dwa kawałki folii spożywczej i rozbić tłuczkiem. Każdy kotlet posypać solą i majerankiem.
Mięso mielone włożyć do miski i wymieszać z posiekaną cebulą, szczypiorkiem oraz pokrojoną w kostkę papryką. Wbić jajko, dodać 1 łyżkę bułki tartej i doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać.
Na każdym kotlecie rozłożyć porcję mięsa mielonego, po czym zwinąć i spiąć roladki wykałaczkami. Ułożyć na blasze, polać olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 C. Piec ok. 50 min. Podawać z surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulina2157 03.01.2014 07:52
bardzo fajna nigdy w takiej postaci nie widziałam
Milka100 10.11.2013 14:51
super pomysł na karkówkę
anemon 10.10.2013 20:30
Apetyczny pomysł na pieczeń.
ben-ka 10.10.2013 10:27
bardzo ładnie prezentuje się to mięsko.
[email protected] 09.10.2013 09:44
fajny przepis
Alex_M 08.10.2013 10:11
podoba mi się :)
Bernadeta1 08.10.2013 00:07
nigdy tak nie robilam, pysznie wygląda
Róża1 06.10.2013 22:53
ale pyszności:-)
okrysia 05.10.2013 07:11
SMACZNE TO!
ana1 04.10.2013 12:45
cudnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat